Zo realiseer jij een veilige werkplek als vakman/-vrouw

Onze accountmanager én blogger Pascal de Wilde deelt zijn tips ⬇️

Bij Vesten Vaklui staan drie pijlers voorop: plezier in het werk ✅, juiste uitvoering van werkzaamheden ✅ en niet te vergeten: 𝘃𝗲𝗶𝗹𝗶𝗴𝗵𝗲𝗶𝗱 𝗼𝗽 𝗱𝗲 𝘄𝗲𝗿𝗸𝘃𝗹𝗼𝗲𝗿 ✅. Want, een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom geven wij jou in deze blog een aantal tips om zo veilig mogelijk de werkvloer op te gaan.

1️⃣ 𝗩𝗼𝗼𝗿𝗱𝗮𝘁 𝗷𝗲 𝗯𝗲𝗴𝗶𝗻𝘁
Vesten Vaklui bereidt jou zo goed én veilig mogelijk voor. Zo lopen wij de functierisico’s met jou door, met behulp van de zogenoemde ‘risico-inventarisatie en -evaluatie’. Ook doe jij de cursus Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers (VCA). Door deze cursus herken jij alle risicovolle situaties. Eenmaal de werkvloer op ontvang jij nog goedgekeurd elektrisch gereedschap en persoonlijke beschermingsmiddelen. Mis je nog materiaal of bepaalde informatie? Schroom niet en klop direct aan bij Vesten Vaklui.

2️⃣ 𝗢𝗽 𝗹𝗼𝗰𝗮𝘁𝗶𝗲
Nu is het tijd om aan de slag te gaan. Bij aankomst op het project, scan je eerst op eventuele risico’s. Bespreek deze vervolgens met collega’s. Daarbij is het van belang om te weten wie de BHV’er is en waar de EHBO-set te vinden is. Vraag hier de projectleider of uitvoerder voor.

3️⃣ 𝗧𝗼𝗰𝗵 𝗻𝗼𝗴 𝗼𝗻𝘃𝗲𝗶𝗹𝗶𝗴?
Zie jij een situatie op de werkvloer die gevaarlijk kan zijn, onveilig is of kan worden of is er gereedschap dat niet meer goed werkt? Meld het dan direct bij jouw leidinggevende op het project en bij jouw contactpersoon van Vesten Vaklui.

Goed voorbereid te werk gaan is dus het halve werk. Voel je daarom altijd verantwoordelijk voor jouw eigen veiligheid en die van collega’s. Op deze manier zorgen wij er samen voor dat iedereen een zo veilig mogelijke werkplek heeft.