Collega Sander blikt terug op 5 jaar Vesten..

Hallo!

Ik ben Sander de Vries en werk nu bijna 5 jaar bij Vesten. Het begon allemaal toen ik nog op school zat voor mijn opleiding tot 1e monteur Werktuigbouwkundige installaties (Loodgieter). Ik zat aan het einde van mijn opleiding dus had al in mijn achterhoofd dat ik direct na mijn stage op zoek kon gaan naar een (vaste) baan. In die tijd werd ik gebeld door Bart; hij wou graag een gesprek met mij aangaan om mij te vertellen over het bedrijf en mij hierbij te betrekken. Ik ging hier mee akkoord, want ik was toch benieuwd wat hij mij te bieden had en wat voor een bedrijf Vesten eigenlijk was. Na een leuk gesprek te hebben gehad over het concept van Vesten met Bart, leek het mij leuk om dit opstartende bedrijf te helpen. Vrij snel hierna was ik klaar met mijn opleiding en kon ik fulltime aan het werk gaan. Na de benodigde gereedschappen te hebben gekregen en leaseauto van de zaak (de eerste leaseauto) kon ik op pad! Mijn eerste project was gelukkig in de buurt op een nieuwbouwproject bij Van der Sluis in Huissen. Nieuwbouw was voor mij nieuw want ik deed tijdens mijn stage alleen renovatie in grote gebouwen. Vanuit school was ik ook heel theoretisch aangelegd. Dit was af en toe lastig in overleg met mijn hoofdvoorman op dit project. Gelukkig werd ik begeleid door een voorman in opleiding, die mij beter begreep en mij het vak graag in de praktijk wilde leren. Na verschillende projecten te hebben gedaan bij verschillende opdrachtgevers in zowel nieuwbouw als renovatie ben ik toch weer teruggekomen bij Van der Sluis, waar ik tot vandaag de dag nog werk met plezier. Jammer genoeg heb ik minder mooie dingen meegemaakt waaronder het total loss rijden van de eerste leaseauto van Vesten, omdat iemand achter mij niet had opgelet en het overwerken van mijzelf wat resulteerde in een burn-out (waar ik tot vandaag de dag nog last van heb). Gelukkig was Vesten (Bart en Jeroen) hierin erg begripvol en hebben zij mij de tijd gegeven om te herstellen en hebben zij regelmatig contact gehouden, wat niet elk bedrijf zou doen! Ik ben tevreden hier bij Vesten! Waar je niet wordt gezien als een nummer maar als een persoon. Ik vind het ook fijn dat Vesten niet al te groot is waardoor je met bijeenkomsten collega’s ziet met wie je samen hebt gewerkt of personen die je nu al jaren kent. Ook het regelen van gereedschappen of kleding kan vrij snel geregeld worden als het niet al te specifiek is, haha. Ik hoop nog lang plezier te hebben bij Vesten. Maar we weten niet wat de toekomst brengt en wat ik hier zelf nog in ga doen.

Sander de Vries